به گزارش شهرآرانیوز؛ نصرالله پژمانفر نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، درباره پروندههای تشکیل شده ناشی از تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی گفت: از زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به وجود آمد پروندههای زیادی در قوه قضاییه در رابطه با آن تشکیل شد، ارز ۴۲۰۰ تومانی با یک هدف روشن و شفاف یعنی گران نرسیدن کالا به دست مردم ایجاد شد. «ارز ترجیحی در تاریخ ۲۱ فروردین ۹۷ و به منظور مدیریت بازار متولد شد تا قیمت کالاهای وارداتی به هیچ وجه افزایش نیابد اما در واقع شاهد افزایش شدید آن بودیم»
این نماینده مجلس یازدهم اعلام می کند: اولین گزارشی که کمیسیون اصل ۹۰ درباره پرونده فساد های ارز ترجیحی به مجلس داد نشان می دهد که بخشی از این ارز به کالاهای تخصیص یافته که اصلاً به کشور وارد نشدند، بخشی از این کالاها در بندر گمشده اند، بخشی از این کالاها توسط وزارت صمت به بخش کشاورزی تحویل شده و در سیستم بازارگاه گم شده اند و بخش کوچکی به هدف رسیده اصابت کرده است.
پیش از این محمد رضا میرتاج الدینی نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس، گفته توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی تصمیم نادرستی بود که حداقل به اندازه ۱۰ سال پرونده برای دستگاه قضایی ایجاد کرده است.
تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی همانند همانند داستان گلوله برفی بود که وقتی از دست سرباز اول به دست سرباز آخر رسید چیزی از آن باقی نمانده بود، این جمله را پژمانفر می گوید.
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با نمایندگان مجلس خواستار همکاری سه قوه برای بررسی فرجام تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی شد.
۵۷ میلیارد دلار برای ارز ۴۲۰۰ تومانی در این سه سال از زمان به وجود آمدن آن پرداخت شده، پژمانفر ادامه میدهد: این ارزی که پرداخت شده به دست مخاطب اصلی خود نرسیده است. در کمیسیون اصل ۹۰ درصدد هستیم با کمک قوه قضائیه و مجلس بخشی از این رانتهای ارز ترجیحی را شناسایی کرده و به سمت هدف خود برگردانیم، زیرا اگر ۲۰ درصد این پنجاه و هفت میلیارد دلار به هدف اصابت نکرده باشد و به خزانه برگشت کند تحول بزرگی در کشور ایجاد خواهد شد.
منبع: yjc